Over de Nacht

 

Geschiedenis

 

De eerste Nacht van de Sociologie werd georganiseerd in 2004. Zes enthousiaste en gedreven sociologie-studenten hadden het idee eens iets anders te organiseren dan een avond met lezingen of juist doorzakken in de kroeg. Het hoogst haalbare werd ingezet en de Nacht werd geboren: Een avond met zowel inhoud als gezelligheid. Informatieve sprekers, muziek en ruimte voor een informeel gesprek. Enerzijds aan het denken gezet worden door interessante beschouwingen, anderzijds alles weer loslaten op de dansvloer.

 

Groot enthousiasme vanuit studenten, vakgroep en faculteit zorgt ervoor dat sinds 2004 de Nacht van de Sociologie niet bij één keer is gebleven. In de jaren die volgen zet de Nacht van de Sociologie zichzelf weer ieder jaar op de kaart. De Nacht is gegroeid, heeft zich ontwikkeld en heeft een podium gegeven aan spraakmakende sprekers, cabaretiers, wetenschappers maar ook aan interessante nevenactiviteiten als workshops en discussies. 

Ook in 2022 zal de Nacht niet zomaar aan je voorbij gaan. Een frisse, enthousiaste commissie zet dit jaar haar schouders eronder om wederom een fenomenale Nacht van de Sociologie te organiseren.

Grootser dan ooit tevoren, vernieuwend en vol met verrassingen.

 

De Nacht van de Sociologie 2022

 

In 2022 wordt de achttiende editie van de Nacht van de Sociologie georganiseerd.

 

De Nacht van de Sociologie wordt wederom georganiseerd door een veelzijdige en enthousiaste commissie vanuit de studie Sociologie aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Wij presenteren u, de NachtCie '21-'22.

 

 

NachtCie commissiefoto 2021-2022 (1).jpg

v.l.n.r.:

Anouk Reitsma - Penningmeester

Henkjan Boels - Promotie

Geertje op de Hoek - Secretaris

Isa Geldof - Acquisitie 

Rieneke Dalmolen -Voorzitter

Emma Hut - Acquisitie