Talkshow: De Nacht van de Sociologie 2021

Dit jaar zullen er een drietal sprekers online aanschuiven bij de Nacht van de Sociologie Talkshow! De talkshow zal gehost worden door de NachtCie. De sprekers zullen eenieder een lezing geven betreft het thema van dit jaar. Vervolgens is er tijd voor discussie aan tafel en zal er een interactief gesprek volgen. Hieronder zullen deze sprekers worden geintroduceerd!

Sprekers:

Mark van Ostaijen

Bestuurssocioloog Mark van Ostaijen is auteur van het boek Wij zijn ons waarin hij hot topics behandelt in het licht van klassieke sociologische inzichten. In het dagelijks leven is Mark als assistent professor verbonden aan de Erasmus en de Tilburg University. Hij zet zich daarnaast in voor een medialandschap dat ook aandacht besteedt aan sociologische perspectieven op maatschappelijke fenomenen. 

Markie.jpg

Madeleijn van den Nieuwenhuizen

De 28 jarige Madelijn van den Nieuwenhuizen werkt als rechtshistoricus en mediacriticus. Ze behaalde haar Master in politieke geschiedenis aan Columbia University in New York en werkt nu als Fulbright PhD-kandidaat aan de City University of New York. Daarnaast is ze de vrouw achter het Instagramaccount 'Zeikschrif'. Op dit populaire mediaplatform stelt ze misstanden in de Nederlandse media aan de kaak, zoals genderstereotypering, stelselmatige afwezigheid van stemmen en (klimaat-)misinformatie.

Madeleijn_4_2_002 liggend.jpg.jpg

Jaron Harambam

Jaron Harambam is gepromoveerd aan het Centre for Rotterdam Cultural Sociology (CROCUS), Departement van Bestuurskunde en Sociologie (DPAS) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op een proefschrift over de complotdenkerscultuur in Nederland. Verder is hij redacteur van het enige Nederlandse Open Access tijdschrift voor de sociologie, Sociologie (AUP), en  heeft hij een themanummer over Actor-Netwerk Theory (ANT) mede-geredigeerd. Ten slotte is hij oprichtend lid van het Europese netwerk van wetenschappers op het gebied van complottheorieën, COST Action COMPACT.  Op de Nacht zal Jaron zich als complotdenk-expert meer vertellen over dit onderwerp.

1575493903383.jpg

Afterparty

Vraag als vriend van de nacht een nummertje aan die gedraaid zal worden op de nachtelijke afterparty! De NachtDJ's zullen de avond op een spetterende manier afsluiten!

Programma

20:00 Opening
20:15 Lezing: Madeleijn van den Nieuwenhuizen
20:35 Napraten
20:50 Nacht aan huis & Slimste Socioloog I
21:15 Lezing: Mark van Ostaijen
21:35 Napraten
21:50 ZenTijd & First Dates
22:00 Pauze
22:10 Lezing: Jaron Harambam
22:35 Napraten
22:55 Loterij
23:05 Slimste Socioloog II & Tobi’s Marathon
23:15 Afsluiting reguliere programma
23:20 Online Afterparty
00:15 Einde stream