De Nacht van de Sociologie 2020

Vorig jaar zou op 13 maart 2020 in het Stadslab  te Groningen de Nacht van de Sociologie met als thema Media georganiseerd worden. Om een indruk te krijgen van hoe de Nacht er vorig jaar uit zou hebben gezien, is hieronder ons programma van de Nacht van de Sociologie 2020 te zien.

Volledige programma:

19.30 Inloop
20.00 Start programma
20.15 Mark van Ostaaijen
21.00 Scott Eldridge
21.45 Willem Groeneveld
22.20 Teun van den Elzen
22.45 Theo Volente en de vrijwilligers
23.30 DJ Mark Woods

Sprekers

Bestuurssocioloog Mark van Ostaijen is auteur van het boek Wij zijn ons waarin hij hot topics behandelt in het licht van klassieke sociologische inzichten. In het dagelijks leven is Mark als assistent professor verbonden aan de Erasmus en de Tilburg University. Hij zet zich daarnaast in voor een medialandschap dat ook aandacht besteedt aan sociologische perspectieven op maatschappelijke fenomenen. 

Scott Eldridge is assistent professor aan het departement van Media Studies en Journalism aan de Rijksuniversiteit van Groningen en houdt zich bezig met nieuwe vormen van nieuws en nieuwsvorming. Waar ligt de grens tussen media en journalistiek? En wanneer is iets 'fake news'? Vragen als deze probeert Scott te beantwoorden in zijn onderzoek.  

Willem Groeneveld is oprichter van Sikkom en journalist die zich bezig houdt met het reilen en zeilen in Groningen Stad. Alles wat de Stadjers aan gaat, gaat Willem aan. Op zijn platform kijkt hij met een kritische blik naar bijvoorbeeld de huurproblematiek, het gemeentelijk beleid of studentenvereningen in ons stadje. Dit grondige journalistieke werk valt niet altijd in goede aarde en hij stuit dan ook weleens op de nodige weerstand. Hij zet zich desondanks onverbeten in om het Groninger publiek te blijven informeren over de laatste ontwikkelingen. 

Comedy

Teun van den Elzen is stand-up comedian en won afgelopen jaar het Groninger Studenten Cabaretfestival. Zowel de jury als het publiek waren lyrisch over het afwisselende spel van deze rasechte Brabander. Scherpe zelfspot en mooi gevonden metaforen werden afgewisseld met zang en dans. Ook wij van de organisatie waren dolenthousiast en zijn zeer verheugd dat Teun op de Nacht komt optreden. Van de zomer stond hij nog op het podium op Lowlands en nu bij ons. 

Live muziek

Liveoptredens zullen worden verzorgd door de Theo Volente en de vrijwilligers-band. De bandleden zijn ieder als docent verbonden aan de opleiding Sociologie aan de RuG, te weten Jacob Dijkstra, Jan Kornelis Dijkstra en Theo van der Zee. Als amateurband spelen ze slechts sporadisch maar zonder uitzondering gaat het dak eraf wanneer deze rockers het podium betreden. 

Afterparty

Tijdens de afterparty zal net als vorig jaar DJ Mark Woods de muziek verzorgen, zodat we onder het genot van een drankje nog even kunnen nagenieten en een beetje los kunnen gaan na een mooie Nacht. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now