Geschiedenis Nacht van de Sociologie

In 2004 kwamen een paar studenten sociologie op het idee een keer wat anders te organiseren dan zomaar een middag met lezingen of een avondje in de kroeg. Ze besloten voor het hoogst haalbare te gaan: Een combinatie van beide in het gebouw van de vakgroep sociologie zelf. Velen hadden dit als onmogelijk geacht maar het bleek dat er ook vanuit de vakgroep en de faculteit veel enthousiasme bestond over deze onderneming.

Deze eerste Nacht was klein van omvang maar de sfeer was al goed; het enthousiasme van de studenten en de medewerkers was enorm. In 2005 werd daarom het idee aangevat om nogmaals een Nacht van de Sociologie te organiseren. Iedereen had gedacht dat het een eenmalig evenement zou zijn maar de organisatie bleek veel enthousiasme los te maken bij studenten, sprekers en andere geïnteresseerden. 

Zo werd de Nacht van de Sociologie een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door enthousiaste commissie van sociologiestudenten. Zij zorgen voor een avondvullend programma met onder andere sprekers en muziek.

 

Dit jaar wordt voor de twaalfde keer de Nacht van de Sociologie georganiseerd. Wij hopen dat de Nacht van 2015 minstens zo gezellig en interessant wordt als de voorgaande jaren, maar daar hebben we jullie voor nodig! Schroom niet om langs te komen in het Platformtheater Groningen op donderdag 5 maart.